ИКОНИ

ВЛАДИМИРСКА ИКОНА БОГОМАЈКА - ХРАМОВА

Најпрво се наоѓала во Тернопол, сега во приватна коллекција.

ВЛАДИМИРСКА ИКОНА БОГОМАЈКА - ДОМАШНА

1 копија — Приватна одаја на Патријархот Московски и на цела Русија;
2 копија — Приватна одаја на Митрополитот Варшавски и на цела Полска;
3 копија — Ватикан.