PL  RU  EN  FR  UA  SR  MK

ИКОНОСТАС НА СВЕТЛИНАТА


АДАМ СТАЛОНИ-ДОБЖАНСКИ


Потпис на уметникот, составен во форма на готски амблем од првите букви на неговото име и презиме, кои се испреплетени меѓу себе: АСД, истите го претставуваат бродот на Свети Петар, насликан (во средината) на еден грчки крст.
О уметнику

Jан Сталони-Добжански. ВИТРАЖ

Jан Сталони-Добжански. ВИТРАЖ

На маса долга три метри и широка метар и половина лежи свиток хартија. Горните агли се притиснати со тешки тегови. Штотуку развитканиот свиток сака да се врати во својата првобитна положба. Тоа се случува... ==>>

Jан Сталони-Добжански. ИКОНОПИСЕЦ

Jан Сталони-Добжански. ИКОНОПИСЕЦ

Вистинскиот иконописец се подготвува за пат надвор од нашиот свет, пат кој не нè води низ просторот, туку низ времето во безвремените денови. Тоа воопшто не се знаменитите шест денови на создавањето на... ==>>

| ГЛАВНА СТРАНИЦА | КОНТАКТ | НОВОСТИ | УМЕТНИК | СОЗДАВАЊЕ | КАТАЛОЗИ И МАТЕРИЈАЛИ | ФИЛМОВИ | ИЗЛОЖБИ | ПОКРОВИТЕЛСТВА | Deep. © 2011-2019